Bezpečnostní plastové obálky pro cenná psaní

    O co se jedná a proč se náš největší český přepravce dopisů a balíků snaží o rozšíření stávajících služeb na nadstandardní způsoby přepravy cenností?
    Jde o velmi kvalitní polyetylen LDPE, na jehož konci se nachází speciální přelepka. Ta obsahuje skrytý text, a jestliže se někdo pokusí plastovou obálku rozlepit, příjemce zásilky to rozpozná. Pošta přitom garantuje u takto zabalených zásilek jejich hodnotu až do výše jednoho milionu korun. Jestliže tedy chcete odeslat nějaké cennosti, např. dokumenty, peníze v hotovosti, šperky apod., musíte použít pouze tento typ obalu.

    obálky

    Česká pošta tuto službu nabízí jako nadstandardní způsob přepravy cenin a cenných psaní a zároveň vám poskytuje:

    • Stoprocentní garanci jakékoli uváděné částky do hodnoty milionu Kč.
    • Velmi rychlé doručování, což je v rámci České republiky záležitost do druhého pracovního dnes od podání.
    • Zabezpečenou přepravu a obezřetnější manipulaci se zbožím nebo cennostmi už jen z toho důvodu, že jde o speciální obal.
    • Sledování pohybu cennosti standardním způsobem prostřednictvím kódu přes mobilní telefon nebo e-mail.

    plastová obálka

    „Drobný“ zádrhel

    U bezpečnostních obálek je však jeden zádrhel, na který někteří lidé již Českou poštu upozornili. Na rubové straně tohoto speciálního obalu je sice uveden návod, jak jej správně použít, ale není jednoznačně popsán postup, jak strhnout ochrannou fólii a jak a kam přesně nalepit lepicí vrstvu.
    Návod sice popisuje poměrně zbytečně, jak dopodrobna vypsat adresu odesílatele i příjemce zásilky, ale tomu podstatnému se tu nevěnuje příliš pozornosti. A tak se může stát, že obálku zalepíte nevhodným způsobem, že nepřelepíte podpisové pole, že ji přelepíte opačně, nebo že strhnete namísto ochranné fólie i lepicí část, což lze provést velmi snadno. Pokud máte jakékoli pochybnosti, nechte si raději nejprve před zalepením zásilky na přepážce předvést uzavření obalu, anebo tím pověřte zaměstnance pošty, který s tím má osobní zkušenosti.


    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup