Je na každém, jak k penězům přistupuje. Zdali jsou pro něj životně důležité, zdali je hromadí, nebo okamžitě utrácí. Někdo se dívá na peníze jako něco, co by mělo být posláno dál a co není vlastně vůbec důležité. Pohledů na věc je spousta a způsobů řešení také. Celé je to odvislé od Vás a Vaší povahy.
    stop utrácení
    Každý z nás má nějaký přísun peněz, někdo malý, někdo velký, jsou lidé se značně nepravidelným, jednorázovými velkými sumami, nebo tací, kteří pro peníze chodí k mámě. Pokud pomineme způsob nabytí kreditky, řešíme dále utrácení. Vaše peníze, pokrývají Vaše potřeby, někdy ale i potřeby jiných lidí. Problém bývá v tom, že potřeby stojí více, než vstupní suma a člověk je na konci měsíce v mínusu, ale co s tím?

    Od Tebe

    Elegantní, rychlé a neefektivní je jít si vypůjčit. Na jeden klik si zvýšíte měsíční příjem, nebo zaplatíte všechny dluhy, nebo koupíte něco, co se Vám rozbilo a je třeba rychle to obnovit. Neefektivní je to proto, jelikož to, že získáte snadno peníze, také znamená, že za to musíte zaplatit. Obecně platí, že čím rychlejší tím dražší jsou takové peníze. Pokud nezměníte svůj způsob utrácení, nevyhnutelně to bude vést k dalším půjčkám, splácení půjček půjčkami a v nejhorším případě až osobní bankrot.
    ušetřené drobné

    Ode Mě

    Vy sami uvažujete své možnosti. Klady a zápory situace, ve které se nacházíte a možnosti její změny. Dojíždíte-li za prací, máte možnost si pronajmout ubytování v její blízkosti a neplatit za dojíždění, ale tam si vytvoříte další požadavek na zaplacení nájmu bytu, ve kterém jste.

    Roli samozřejmě hraje i důvod dojíždění, někdo jezdí každý den domů kvůli rodině. Můžete uvážit možnost změny zaměstnání, nebo přestěhování celé rodiny. To všechno jde, jsou to možnosti, ale většinou značně radikální.

    Každý z nás si může sednout a sepsat si, za co utrácí a poctivě se rozhodnout, jestli výdaje, které má, jsou naprosto nezbytné pro jeho fungování. Je mnoho věcí, které se dají omezit, ale rozhodně by tam nemělo figurovat něco jako: „Když si dám jedno jídlo denně, ušetřím. A když budu jíst jen čínské polévky, jsem za vodou!“ pokud si vytvoříte systém, kdy si ukládáte část peněz na horší časy, když takové časy přijdou, nebudete mít potřebu si něco vypůjčit a prostě jen šáhnete do svých tajných fondů.

    Celé je to ale o vůli dodržovat vlastní nastavený systém, pokud si z tajných fondů budete brát na pivo, protože už jste utratili všechno včera a do výplaty daleko, nemá smysl se o cokoli snažit. Možnost zkoušet nějak vyžít je tu vždycky.


    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup