Proč jsou dnes lidé raději on-line než off-line?

    Domnívám se, že najít odpověď na tuto zapeklitou otázku nebude vůbec snadné. Samozřejmě, že nebude existovat jen jedna správná odpověď, jak jsme naučeni z testů ve škole. Určitý vliv na tento trend má zejména skutečnost velmi dobré dostupnosti potřebných věcí na internetu. Může se tak tedy stát, že věci nabízené na internetu jsou pro určitý okruh lidí dostupnější, než v reálném světě. Kupříkladu pokud bydlíte na vesnici, je pro vás prostě pohodlnější si na pár minutek sednout k počítači a vybrat si oblečení, nábytek nebo dovolenou.
    online komunita
    Ovšem díky tomuto faktu stále narůstá počet lidí, kteří tráví čas raději u počítače namísto toho, aby si užívali přítomnost rodiny a přátel. Dochází tedy k tomu, že vybraní jedinci se hned po příchodu z práce doma zavřou někde u sebe v pracovně, kde hledí do obrazovky celé hodiny. Lépe by však udělili, kdyby se po návratu do rodinného hnízda rozhodli povídat si se svými blízkými o tom, jaký měli den. Důsledky těchto jevů mohou být následující – dochází k odloučení daného jedince od společnosti, jeho uzavření se před dalšími členy rodiny apod.
    Pokud se však na problém, který by šlo označit jako „přebytečné trávení drahocenného času v on-line světě“, podíváte z druhé stránky, začnete vnímat i pozitiva, která přináší. Lidé se chtějí sami vzdělávat, zjišťovat si novinky z oblastí, o které mají zájem, rozvíjet svoje schopnosti a učit se novým věcem. Současná generace má tedy zájem stát se chytřejšími a inteligentnějšími lidmi, což je přeci skvělé!
    hacker v mikině
    Podstatnou podotázkou, která by mohla pomoci rozlousknout tento těžký oříšek je následující věta: „Co se změnilo oproti minulosti, že si dnes raději každý poradí sám, než aby si pro radu přišel ke starší generaci?“
    Dle mého názoru došlo prostě k tomu, že se děti snaží být co nejdříve samostatné. Jistě, že je to na jednu stranu dobře, pokud se však na tento problém podíváte z jiného úhlu pohledu, přijde stejně jako já na to, že není dobře, když se něco uspěchá. V tomto případě pak mají děti strach, aby nebyli posměchem pro své okolí, které by tento krok mohlo brát dokonce i tak, že daná osoba je mamánkem, jak se dnes říká.
    A jaká je vaše situace? Ve kterém světě jste raději, a proč?


    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup