Co je to čtečka a proč si ji koupit

    Čtečky elektronických knih (anglicky e-book readers) začaly vznikat už koncem 90. let. Jedná se o přenosná zařízení určená primárně ke čtení. Tvarem a velikostí připomínají tablety, zásadní rozdíl je ale v tom, že displeje čteček jsou tvořeny tzv. elektronickým papírem. Elektronický papír zobrazuje na rozdíl od mobilů nebo tabletů text nebo obrázky, aniž by při tom spotřebovával elektřinu. Při čtení není žádný rozdíl mezi elektronickým a běžným papírem, čtečka se tedy dá číst pod přirozeným i umělým světlem stejně jako papírová kniha, nezačnou z ní bolet oči ani po hodinách čtení.

    kniha pro ženy

    Jakou výhodu tedy mají čtečky oproti běžným knihám? Je jich hned několik:

    1. Díky digitální paměti čtečky je možné mít v ní uloženo tisíce knih. Se čtečkou tedy nemusíte přemýšlet, jakou knihu si vzít na dovolenou – vždy máte u sebe celou svou knihovnu!

    2. E-knihy jsou levnější než papírové knihy. Navíc je na internetu spousta titulů ke stažení zdarma. A starší knihy, kterým už vypršela autorská práva, dokonce i legálně!

    3. Některé knihy mohou mít i přes 1000 stránek. Číst takového giganta je mnohdy nepraktické: nevejde se do kabelky, bolí z něj ruce… Se čtečkou všechny problémy s příliš velkými (nebo příliš malými) knihami odpadají. Čtečka je vždy stejně praktická a pohodlná při čtení, ať už čtete jakoukoli knihu.

    4. Zapomínáte si zakládat stránku, kde jste skončili, nebo ztrácíte záložky? Se čtečkou všechny problémy se zakládáním odpadají! Čtečka si automaticky pamatuje místo, kde jste skončili, ve všech vašich rozečtených knihách. Pokud tedy čtete desítky knih najednou, nemusíte mít desítky záložek!

    5. Máte slabší zrak a některé knihy musíte číst s lupou? Na čtečce si můžete zvětšit (nebo zmenšit) písmo, jak se vám zachce!

    6. Většina čteček má možnost podsvícení displeje, takže můžete číst i bez lampičky! I s podsvícením je ale čtení na čtečce zdravější pro oči než čtení na tabletu nebo laptopu.

    listy kolem ebook

    Ve výčtu výhod bych mohl pokračovat. Čteček je navíc spousta druhů. Některé slouží jen ke čtení e-knih, jiné umožňují i připojení k internetu (takže si můžete stahovat knihy přímo do čtečky), poslech hudby, psaní poznámek a mnoho dalšího! Je na každém, aby si vybral čtečku, která splní všechny jeho požadavky.


    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup