Zdraví a sílu najdeš v klíčkách!

    Kdo říká, že vitamíny a všechny potřebné látky se nacházejí v zelenině, určitě ještě nezkusil klíčky. Jsou plné všech důležitých minerálů a živin, které se často snažíme nalézat v kupované zelenině, nad jejímž původu raději ani neuvažujeme. To bychom si pak ale nemohli koupit vůbec nic.

    Přesto existuje řešení, které hravě strčí všechnu, pesticidy nabuzenou, zeleninu do kapsy. Jsou to klíčky! A nejlepší na tom je, že si je dokáže vypěstovat každý v jakémkoliv ročním období. Můžeme tak doplňovat vitamíny právě v zimním období, kdy naše tělo potřebuje posílit imunitní systém.

    lněná semínka

    Kde takové klíčky teda sehnat?

    Klíčky můžete koupit už hotové. Prodávají se v igelitových sáčcích, většinou v chladicích boxech ve všech větších supermarketech či obchodech se zdravou stravou. Vždy si vybírejte pouze čerstvé klíčky, které nejsou oschlé, mají krásnou jasnou barvu a nejeví známky poškození či vadnutí. Zakoupení klíčky jsou připravené k okamžité spotřebě a je vhodné je zkonzumovat během maximálně 1-3 dnů. Klíčky se začnou rychle kazit a ztrácejí tak spoustu důležitých živin. Proto je lepší si semínka klíčit doma.

    Klíčení semínek je velmi jednoduché, a pokud budete postupovat podle instrukcí, nemůžete se stát, že vám semínka nevyklíčí. Semínka kupujeme v obchodech se zdravou stravou nebo můžete klíčky koupit na internetových stránkách. Vždy se ale ubezpečte, že se jedná o semínka v bio kvalitě.

    No a k čemu všemu se klíčky hodí?

    zeleninový salát

    Klíčky můžete přidávat kamkoliv. Do salátů můžete přidat klíčky ředkvičky, které mají znamenitou, lehce pikantní chuť nebo po máku chutnající klíčky rukoly. Výhodou klíčků je jejich velmi intenzivní chuť a obrovské množství živin. Klíčky můžete ozdobit polévku, přidávat k hlavnímu jídlu jako přílohu, přidat je můžete i do luštěninového salátu či si připravit čínské nudle s mungo klíčky. Zkrátka a jasně, ve fantazii se meze nekladou a ať už přidáte klíčky do jakéhokoliv jídla, nikdy neuděláte chybu.


    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup